Nagyvilág

Részegen lőtt először életében, véletlenül megölte a férjét

pisztoly (fegyver, )
pisztoly (fegyver, )

A nő egy egész estén át tartó vodkázás után kérte meg párját, hogy mutassa meg neki, hogyan kell használni fegyverét.

Az amerikai Pennsylvania államban élő 42 éves nőnek szombat hajnalban, négy óra körül jutott eszébe a remek ötlet, amikor már hat órája itták a vodkát a nála egy évvel idősebb férjével. Michele Wanko arra akart felkészülni, hogy meg tudja védeni magát, ha esetleg valaki megpróbálna betörni a házba – írta a helyi Daily Times, a megyei rendőrségre hivatkozva.

„A férfinak már évek óta megvolt a fegyvere”, így a nőnek már igen sok alkalma lett volna arra, hogy elsajátítsa kezelését – mondta a helyi rendőrkapitány. John Egan hozzátette: nem választhattak volna ennél rosszabb időpontot a célba lövésre, hiszen alkoholt és fegyvereket keverni egyenes út a tragédiához.

A férjet, William Wankót a mellkasán érte a halálos lövés. Arról a cikk és a rendőrség nem számolt be, hogy az eset pontosan hogyan történt. Azt azonban elmondták, hogy a végzetes baleset idején a házban volt a házaspár két gyereke, egy ötéves és egy kétéves fiú. Őket rokonoknál helyezték el. Anyjuk ellen pedig nem szándékos emberölés és egyéb vádpontok alapján indítottak eljárást. A negyedmillió dolláros óvadék ellenében szabadlábon védekező nőnek május elsején kell megjelennie első bírósági meghallgatásán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik