Nagyvilág

Nem adja fel a melegek mellett kiálló pap

kereszt (kereszt, vallás, egyház, )
kereszt (kereszt, vallás, egyház, )

Nem vonul vissza az a brazil pap, akit hétfőn közösített ki a brazil katolikus egyház, mert nem volt hajlandó visszavonni a homoszexuálisokat támogató kijelentéseit.

“Még szerencse, hogy most már nincsen máglya, mert biztosan ott végezném” – mondta Roberto Francisco Daniel atya kedden az O Globo című napilapnak arra utalva, hogy a középkorban máglyán égették el az eretnekeket.

Az atya azzal vádolta az egyházat, hogy elefántcsonttoronyba zárkózik, és diszkriminálja a homoszexuális embereket.

A 48 éves pap, akit a hívek csak Beto atyaként emlegettek, azzal vonta magára hittestvérei haragját, hogy az interneten – többek között a YouTube videómegosztóra feltöltött felvételen – arról beszélt: nem helyes, ha az egyház különbséget tesz ember és ember között pusztán a nemi irányultság szerint. A papot eretnekséggel és a felszentelésekor tett eskü megszegésével vádolták, és eltiltották a celebrálástól.

Beto atya közölte: a kiközösítés után teológusként folytatja hivatását. A brazíliai homoszexuálisok, leszbikusok és transzszexuálisok elnöke, Toni Reis elfogadhatatlannak és sajnálatos tévedések nevezte Beto atya kiközösítését. Mintha az inkvizíció korában élnénk – mondta a francia hírügynökségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik