Nagyvilág

Vallott a bostoni merénylő

boston (boston)
boston (boston)

Azt állítja, elhunyt bátyja tervelte ki a merényleteket. Többnyire írásban válaszolt a nyomozóknak, csupán egyetlen szót tudott kimondani.

A torkán és nyelvén megsebesült merénylő, Dzsohar Carnajev a kórházi kihallgatás többi részében írásban válaszolt a kérdésekre, miután ismertették vele az ellene felhozott vádakat. Mivel hangszalagjai is megsérültek, nemigen tud beszélni. Kérdésre válaszolva azt írta, hogy a rendőrségi hajtóvadászatban megölt bátyja, a 26 éves Tamerlan Carnajev volt a bostoni robbantások értelmi szerzője és szervezője, és az iszlám védelmében követte el tettét. Dzsohar azt is leírta, hogy bátyjával nem álltak kapcsolatban semmilyen nemzetközi terrorszervezettel.

Egyetlen szót tudott kiejteni a száján kórházi kihalltatásakor: “nemmel” válaszolt, amikor azt kérdezték tőle, hogy tudja-e fedezni az ügyvédi költségeit.

A kórtermet, ahol a 19 éves fiú fekszik, erősen légkondicionálják. Nagy dózisban kap nyugtatót, ennek ellenére kihallgatásain élénk volt, válaszai értelmesek voltak. Néhány órás szünetekkel, rendszeres időközönként mennek be hozzá, és orvos jelenlétében újabb és újabb kérdéseket tesznek fel neki.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) egy hivatalos nyilatkozata szerint Carnajev lőtt sebesülést szenvedett a fején, a nyakán, két lábán és egy kezén. Sok vért vesztett, és elképzelhető, hogy halláskárosodása is van attól a két hang- és villanógránáttól, amelyet a rendőrök elfogása előtt vetettek be ellene. Egyelőre nem egyértelmű, hogy a gyanúsított melyik sebesülését mikor szerezte, elfogásakor, vagy még előbb, a rendőrökkel vívott tűzpárbajban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik