Nagyvilág

Orbán Viktor az új Margaret Thatcher?

Egy konzervatív skót szerint az EU bosszúhadjáratot folytat Magyarország ellen.

Azon a napon, amikor Margaret Thatcher volt brit kormányfő meghalt, az euroszkeptikus politikai erők karmesteri pálcáját, amelyet elejtett kezéből, egy másik politikus vette fel. Orbán Viktor magyar miniszterelnök rádióinterjújában kijelentette, hogy liberális, baloldali és zöld párti politikusok egymásra licitálva, nyakukon kidagadt erekkel üvöltöznek a magyar kormánnyal szemben folytatott vitájukban. Ezzel csak azt mondta ki, amit mindannyian tudunk, mégis furcsa hallani az igazságot egy uniós tagország vezetőjétől – idézi a Napi Gazdaság Gerald Warner a Scotland on Sundayban megjelent publicisztikáját.

A konzervatív újságíró szerint – aki tanácsadói szerepet vállalt egy korábbi jobboldali brit kormányban, ám a jelenlegi tory kormányfő, David Cameron bírálója – a magyar miniszterelnök ezzel pontosan leírta a “brüsszeli kleptokráciát”, azaz a tolvajlás betegségében szenvedő társaságot, különösen azzal az éles elméjű megjegyzéssel, miszerint “ez nem európai hely”.

A magyarok azt a harcot vívják, amelyet a londoni kormány elkerül, ám amelynek megvívását a britek többsége támogatja, és meg akar nyerni.

Az EU teljes erejéből bosszúhadjáratot folytat Magyarország ellen. Úgy tesz, mintha a kormánypárt, a Fidesz ellen lépne fel, ám valójában a magyar nemzet szabadsága és értékei ellen lép fel. Teszi ezt azért, mert ezek az értékek nem egyeztethetők össze a brüsszeli diktatúra kiterjesztésének szándékával.

Brüsszelnek valójában az új alkotmány ellen van kifogása – véli Warner -, pedig ez a dokumentum kivételesen tiszta kulturális és erkölcsi egységet képez. Pompásan megfogalmazza a magyar múlt, jelen és jövő közötti viszonyt, ahol az egy a francia forradalom után készült alkotmánytól elvárható. Megállapítja a kereszténység szerepét a nemzeti lét megőrzésében és fogadalmat tesz a család és a nemzet alapvető együttélésének szükségessége mellett. Emellett védi az emberi életet a fogamzásgátlástól és a házasságot a férfi és a nő egyesülésének, szövetségének definiálja.

Nem meglepő, hogy a “brüsszeli jakobinus gyűlésben ülő Robespierre-ek” gyűlölik ezt a dokumentumot. Ha ez az alkotmány fennmaradhat, az garantálja a magyar nemzeti létet – és más európai nemzetek létét is. A kereszténység-család-nemzet éppen az hármasság, amelyet az Európai Unió le akar rombolni. Magyarország a mi harcunkat is vívja, szégyen, hogy nem küzdünk mellette vállvetve – zárja írását Gerald Warner.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.