Nagyvilág

Kirúgták a Der Spiegel főszerkesztőit

Azonnali hatállyal felmentették kedden a Der Spiegel vezető német nyelvű hírmagazin és internetes kiadása, a Spiegel Online főszerkesztőit.

Forrás: AFP

A lap fejlesztésére vonatkozó stratégiai kérdésekben kialakult nézeteltérések miatt mentették fel a hírmagazin nyomtatott kiadásáért felelős Georg Mascolót és a Spiegel Online-t irányító Mathias Müller von Blumencront – közölte a kiadó. Új főszerkesztő kinevezéséig két főszerkesztő-helyettes irányítja a munkát a nemzetközi tekintélyű hamburgi hetilapnál.

A két menesztett újságíró több mint 20 éve dolgozik a Spiegel-csoportnál. Főszerkesztőnek 2008-ban nevezték ki őket. A nyomtatott és az online kiadás vezetését 2011-ben választották szét.

Ove Saffe, a kiadóvállalat ügyvezetője közleményében kiváló újságírónak nevezte a menesztett főszerkesztőket, kiemelve, hogy a cégnél töltött évek alatt kreativitásról és vezetői képességről tettek tanúbizonyságot, és nagyban hozzájárultak a hírmagazin és a piacvezető hírportál fejlődéséhez.

A Spiegel Online a Bild című bulvárlap online kiadását leszámítva a legolvasottabb német hírportál, a Der Spiegel pedig a legnépszerűbb német hírmagazin, annak ellenére is, hogy példányszáma 2009 óta egymillióról 900 ezerre csökkent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik