Nagyvilág

Drónokat vetnek be az orrszarvúk védelmébe

Drónokkal fogják védeni az indiai orrszarvúkat (Rhinoceros unicornis) az orvvadászoktól a vadvédelmi hatóságok egy északkelet-indiai természetvédelmi területen.

A kamerákkal felszerelt drónok rendszeres időközönként fognak ellenőrző repüléseket tartani az Asszam állam területén található Kaziranga Nemzeti Park felett, hogy a helyi hatóságok könnyebben tudják felügyelni a 480 négyzetkilométeres természetvédelmi terület egészét.

„A pilóta nélküli repülőgépek az indiai nemzetvédelmi miniszter jóváhagyása után kezdik meg a rendszeres működést” – mondta Rokybul Hussain, az állam erdészeti és természetvédelmi minisztere.

Az automata fegyverekkel felszerelkezett orvvadászok 22 rinocérosszal végeztek tavaly, és idén már 16 példányt öltek le. A rinocérosztülök iránt rendkívül nagy a kereslet Kínában és Délkelet-Ázsiában, ahol gyógyászati célokra használják a szarvakat.

A két héttel ezelőtti felmérés szerint a Kaziranga természetvédelmi területen jelenleg 2329 orrszarvú él, ami növekedést jelent a tavaly összeszámolt 2290 példányhoz képet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik