Nagyvilág

Elvitték magukat a béna taxis kocsijával

Taxi (taxi)
Taxi (taxi)

A német turisták megrémültek, mert a prágai sofőr többször megállt és számukra idegen nyelven beszélt telefonon.

Saját tétovázására és tanácstalanságára fizetett rá egy prágai taxis, akinek utasai, megelégelvén fura viselkedését, egyszerűen elvették az autóját és maguk hajtottak el vele szállodájukba. A németül beszélő turisták a repülőtéren fogadtak taxit, és azzal egy szállodába szerették volna elvitetni magukat.

“A három személy éjfél körül szállt be a taxiba és egy prágai szállodába akarta vitetni magát. Miután a taxis nem ismerte a szállodát, sem az odavezető utat, az úton néhányszor megállt, hogy megnézze a térképet, miközben telefonált. Utasaival azonban nyelvismeret hiányában semmit sem közölt. A cseh nyelvet nem ismerő turistákban ez aggodalmat váltott ki, és félteni kezdték életüket” – mondta el Jan Danek, a prágai rendőrség szóvivője pénteken.

Elmondta: amikor a taxis egy benzinkútnál is megállt, hogy megnézze a térképet és érdeklődjön a cél iránt, a turisták egyike – egy 47 éves nő – nem tétovázott, gyorsan a volán mögé ült és társaival együtt elhajtott szállodájukba. A taxisofőr azonnal értesítette a rendőröket, akik a megnevezett szálloda előtt meg is találták a gépkocsit. Nyitva volt, de semmi sem hiányzott belőle.

Néhány perc múlva a három turista is előkerült, és a hölgy beismerte az autó birtokba vételét. Elmondta: idős édesapjával és fiatalkorú lányával érkezett Prágába, s mindez azért történt, mert a taxis viselkedése felettébb szokatlan és gyanús volt. Hangsúlyozta, hogy csak az életüket féltették, s nem kívántak semmit sem ellopni.

A taxis szintén elismerte, hogy fura viselkedése okot adhatott a gyanúra. “Mérlegelve a beismeréseket és a helyzetet a rendőrség végül elállt bármiféle büntetés kiszabásától” – közölte a szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik