Nagyvilág

Tüntetett a volt kormányfő ágyasa

Szívtipró Ruby a milánói bíróságnál tiltakozott. Követelte, hogy őt is hallgassák meg, tisztázhassa kapcsolatát Silvio Berlusconi volt kormányfővel.

A marokkói születésű Karima El Marough a bíróság bejárata előtti lépcsősoron bejelentette, hogy a róla elnevezett Ruby-per bíróival akar találkozni. „El akarom mondani az igazságot” – hangoztatta. A Szívtipró Ruby néven ismert 21 éves nő közleményt olvasott fel a helyszínre hívott sajtónak.

„Nem vagyok prostituált. Ezt senki sem tudja bizonyítani. Pénzért soha senkivel nem volt szexuális kapcsolatom, Silvio Berlusconival sem. Berlusconi ellen háború folyik, és a sajtó őt támadva engem bántott, az ügyészek is lélektani nyomást gyakoroltak rám. Én vagyok a sértett fél, nem akarom, hogy az életem tönkremenjen. Veszélyes játékba keveredtem” – mondta könnyezve. Hozzátette, hogy a per miatt mindenki prostituáltnak tartja. Táblát tett a bíróság elé „védekezni akarok a hazugsággal és az előítéletekkel szemben” felirattal.

Ruby hangsúlyozta, ostobaságot követett el, amikor azt hazudta Berlusconinak, hogy Hoszni Mubarak egyiptomi elnök unokahúga. A 2011-ben kezdődött, úgynevezett Ruby-perben Berlusconit kiskorú lány prostitúcióra való kényszerítésével és hivatali hatalommal való visszaéléssel vádolják.


Fotó: AFP / Giuseppe Cacace

Ruby négy évvel ezelőtt 14 alkalommal lépett fel az akkori kormányfő Milánó közeli villájában rendezett partikon. Berlusconi tavaly októberben önként nyilatkozott a bíróságon, hangoztatva, hogy soha nem volt szexuális kapcsolata Rubyval. A tárgyalást április 22-ig felfüggesztették, mivel Berlusconi védelme a milánói bíróság elfogultságára hivatkozva a per áthelyezését kérte Bresciába. Erről a következő hetekben a semmítőszék dönt.

A volt olasz kormányfő régóta azt hangoztatja, hogy voltaképpen az őt üldöző „kommunista milánói ügyészek áldozata”. Szerinte az „ügyészség az olasz demokrácia rákos daganata. Az igazságszolgáltatást az ügyészek ismét a politikai ellenfeleikkel való harcra használják fel.”

Berlusconi ügyvédei korábban bejelentették, hogy a kormányfő ellen hatalommal való visszaélés és kiskorú prostituálttal való kapcsolat miatt induló perre többek között a népszerű amerikai filmsztárt, George Clooneyt is beidézték tanúként az olasz külügyminiszter és több showgirl társaságában. A színész az ügyvédek tájékoztatása szerint azért került a tanúk listájára, mert Ruby azt állította: egyszer látta őt Berlusconi egy partiján olasz barátnőjével, Elisabetta Canalis színésznővel, és szeretnék kifaggatni, mi igaz ebből. Az ügyészség ezzel kapcsolatban már kikérdezte Canalist, aki tagadta, hogy megfordultak volna Clooneyval a kormányfő bármely partiján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik