Nagyvilág

Öngyilkos lett egy valóságshow orvosa

Öngyilkos lett hétfőn Kambodzsában a Survivor valóságshow francia kiadásának orvosa. Búcsúlevelében azt írta, hogy nevét besározta a média, miután az egyik versenyző szívroham következtében a forgatáson meghalt.

“Az utóbbi napokban a nevemet besározta a média. Igaztalan vádaskodások és gyanúsítgatások hangzottak el velem kapcsolatban” – írta a 38 éves orvos abban a levélben, amelyet a műsort készítő produkciós iroda egyik alvállalkozója, a Media Medic tett közzé. Ő alkalmazta az orvost a forgatáson.

Az orvos öngyilkosságát korábban az Adventure Line productions (ALP) jelentette be, amely a Survivor brit valóságshow francia változatát, a Koh Lantát készítette a legnézettebb francia kereskedelmi televízió, a TF1 számára.

Az egyik versenyző, a 25 éves Gérald Babin március 22-én szívroham következtében elhunyt a sorozat 16. szezonjának első forgatási napján a kambodzsai Koh Rong szigeten.

A kambodzsai hatóságok szerint a fiatalember “természetes halállal” hunyt el. Franciaországban azonban gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával előzetes eljárást indult a halál okának pontos megállapítására.

Kézzel írt búcsúlevelében az orvos, Thierry Costa azt írta, hogy “bizonyos abban, hogy Gérald-t megfelelően, páciensként és nem versenyzőként látta el”. “Még ha sajnálom is ezt a szomorú véget, a hippokratészi eskünek megfelelően jártam el és rendes szakemberek vettek körül” – fogalmazott az orvos.

Az ALP szerint Gérald Babin a forgatás helyszínére érkezését követő első napon zsibbadásra panaszkodott. Thierry Costa a helyszínen ellátta őt, majd helikopterrel azonnal kórházba szállíttatta, ahol a fiatalember elhunyt.

A produkciós cég csütörtökön azt közölte, hogy rágalmazás miatt feljelentés tesz egy névtelen tanú ellen, aki a médiaügyekkel foglalkozó Arret sur Images internetes oldalon “a műsor és az orvos hozzáállását tette felelőssé” Gérald Babin haláláért. A portál azt állítja, hogy a stáb egyik tagjától kapták a beszámolót, aki jelen volt a fiatalember halálakor. Az ALP a névtelen vádaskodást “hazugnak és ocsmánynak” nevezte.

A boncolási jegyzőkönyv szerint Gérald Babinnek nem voltak kardiológiai vagy érrendszeri problémái, ezért további vizsgálatok szükségesek a halál okának megállapításához.

Először történt haláleset egy francia valóságshow történetében. Annak hírére a TF1 televízió törölte a Koh Lanta teljes 2013-as szezonját, amely a televízió egyik legnézettebb műsora volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik