Nagyvilág

Halálra fagyott egy egész cirkusz

Egy parazitaszakértő mentette meg a helyzetet.

Megfagyott egy bolhacirkusz háromszáz tagja a szokatlanul hosszúra nyúlt télben Németországban, ezért majdnem elmaradt a húsvéti előadás, de egy parazitaszakértő megmentette a helyzetet saját bolhái kölcsönadásával.

A bajor bolhacirkusz az észak-rajna-vesztfáliai Kommern skanzenjébe – Európa egyik legnagyobb falumúzeumába – tartott vendégszereplésre a szokásos húsvéti kirakodóvásárra, a szokatlanul hideg időben azonban a habszivacs védőcsomagolás ellenére is halálra fagytak az idomított rovarok a szállításukra szolgáló dobozban.

A rovartársulat igazgatóját, Robert Birket a skanzen kérésére egy düsseldorfi parazitaszakértő, Heinz Mehlhorn professzor segítette ki egy ötvenfős póttársulattal. “Megmentettük a helyzetet, mert különben elmaradt volna az előadás” – közölte a dpa német hírügynökséggel Michael Faber múzeumigazgató.

A cirkuszigazgató azonnal megkezdte az új állatok betanítását. A rovaroknak végül sikerült betanítani a legfontosabb attrakciókat, így körhintázást, a futballozást, a kocsivontatást.

A bolhák a szabadban minden további nélkül képesek átvészelni a legkeményebb hidegeket is, a váratlan, nagy hőmérsékletzuhanást azonban nem viselik el – magyarázta a szakértő.

A német hírügynökség megjegyezte, hogy április 1-jén nem minden átverésnek tűnő hír vicc, a bolhacirkuszról szóló beszámoló ugyanis valóság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik