Nagyvilág

Házi feladattal úszhatja meg a börtönt a drogdílert

Marihuánát szívó fiatal (marihuána, tiltakozás, egyesült államok, )
Marihuánát szívó fiatal (marihuána, tiltakozás, egyesült államok, )

Rács mögé kerül, ha nem fejezi be időben az ötezer szavas beadandóját.

Terry Bennettnek hívják azt a 32 éves férfit, akit majdnem egy kiló marihuánával kaptak el. Az édesanyjával élő díler a bíróságon készségesen bevallotta, hogy terjeszteni kívánta a füvet, amiért cserébe 240 órányi közmunkára ítélték. A fiatalember azonban egy snowboardos sérülésére hivatkozva azt állította, hogy képtelen elvégezni a kiszabott fizikai munkát.

Az ügyben eljáró Julian Lambert bíró roppant megértőnek bizonyult, és alternatív büntetést talált ki: az elítéltnek egy 5000 szavas dolgozatot kell írnia a drogok veszélyeiről és a társadalomra gyakorolt negatív hatásairól.

Bennett azonban még ebben is talált kivetni valót. Megkérdezte, hogy ha már mindenképp írnia kell, nem írhatna-e a marihuána mellett és ellen szóló érveket. A bíró azonban ebből már nem engedett: a drogok illegalitására hivatkozva a negatív hatások kiemelésére kérte.

A fiatalembernek április 4-ig kell beadni házi feladatát. Elmondása szerint elsősorban olyan veszélyekről fog beszámolni, melyekről az emberek általában nem tudnak. Amennyiben mégse készülne el a nagy mű, egy év börtön várja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik