Nagyvilág

Itt a sáskajárás, éhezés fenyeget – videó

Sáskajárás pusztít Madagaszkáron, a rovarinvázió miatt több millió ember maradhat élelmiszer nélkül.

Több millió sáska lepte el Madagaszkárt, melyek folyamatosan zabálják a termést. Ha nem fékezik meg időben a rovarokat, humanitárius katasztrófával is szembenézhet az ország, mivel akár a lakosság 60 százaléka (22 millió ember) is élelem nélkül maradhat.

Az országnak körülbelül 22 millió dollárra lenne szüksége ahhoz, hogy hatékonyan fel tudja venni a harcot a kártevők ellen. Mivel jelenleg saját erőforrásokból ezt nem tudják finanszírozni, külföldi segítséget kértek.

A szigetországban 60 éve nem volt ekkora sáskainvázió. Az utolsó nagy sáskainvázió 1950-ben kezdődött, és 17 évig tartott. A szakemberek szerint, ha a mostanit nem sikerül időben megfékezni, 5-10 évig is eltarthat.

A minap sáskaraj pusztított Izraelben is. A növények zöld leveleivel táplálkozó rovarok Egyiptomból sodródtak át, félelmet keltve a helyi lakosságban, hogy a zsidó húsvét (pészah) előtt bibliai méretű sáskajárás zúdulhat az országra. A pészah az Egyiptomból való kivonulás emléknapja. A Biblia szerint az Úr nyolcadik csapásként fenyegette meg sáskajárással az egyiptomi fáraót, ha nem szabadítja fel a zsidó rabszolgákat, nem engedi el a zsidó népet. A fáraó nem engedelmeskedett, a sáskák elárasztották Egyiptom földjét.

.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik