Nagyvilág

Szemgolyókat találtak egy benzinkút szemetesében

A szempárt egy benzinkutas találta meg a kukára helyezett kartondobozban, amikor üríteni akarta a szemetet.

Az amerikai Kansas városában lévő benzinkúthoz azonnal kihívták a rendőrséget, miután a női eladó megpillantotta, mit rejt az egyik kuka tetején hagyott kartondoboz – jelentette a helyi sajtó. A „hűtve tárolandó” felirattal ellátott vérfoltos dobozban ugyanis egy jéggel borított orvosi hűtőládát, abban pedig emberinek tűnő szemgolyókat talált.

A rendőrség azonnal nyomozásba kezdett, és felvették a kapcsolatot a környező kórházakkal és szembankokkal, hogy várnak-e szemszállítmányt, vagy hogy nem hiányzik-e náluk egy szempár, de nem jártak sikerrel. Közben megvizsgálták a biztonsági kamerai felvételeit, és abból kiderült, hogy a szemeket tartalmazó dobozt két férfi hagyta a szemetésnél. A felvételen látni, ahogy egyikük megpróbálja begyömöszölni a dobozt a szemetesbe, majd miután nem fér be a nyíláson, egyszerűen a kuka tetején hagyja.

A szemgolyókkal kapcsolatban indított nyomozás azonban gyors véget ért, miután szakértők megállapították, hogy nem emberi szemekről van szó. A rendőrség közlése szerint a szempár valószínűleg egy disznóé volt, így bűncselekmény sem történt, és gyorsan le is lezárták a nyomozást.

A hír mindenesetre remek alkalmat nyújtott az amerikai sajtónak a szóviccek gyártására, mint „a benzinkutas nem hitt a szemének”, vagy „minden tekintet a benzinkútra szegeződik”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik