Nagyvilág

Bohócként ábrázolta Orbánt a német tévé

A német NDR televízióban élesen kigúnyolták a magyar miniszterelnököt.

Egy nagy nézettségű ironikus német tévéműsorban Orbán Viktort bohócnak ábrázolták, és ezzel a figurával ismételtették meg a kormányfő szavait, miszerint a magyar tévéből repülnének a szerkesztők, ha olyan gyerekhíradót készítettek volna, mint amilyet a német közszolgálati tévések – írja a Klubrádió.

Az – ARD médiavállalat tulajdonában lévő – NDR televízió Zapp című műsorában, amelyben megismételték a magyar hivatalos körökben felháborodást keltett híradórészletet is, végül is azt a mondanivalót szűrték le, hogy a magyar kormányfő nem bírja elviselni a kritikát, számára csak az a hír, amely rá nézve pozitív. Más szóval az inkriminált gyerekhíradó valójában csak az igazságot mondta ki – állapítják meg összegzésükben.


A német nyelvű videót a képre kattintva nézheti meg – a magyar helyzetről szóló rész 1.28-nál kezdődik.
(A kép forrása: részeg bróker tumblr)

Az M1 szerdai Az Este című műsorában Kumin Ferenc nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár azt mondta: Magyarország megbízásából egy szakértőkből álló jogászcsapat vizsgálja Berlinben, hogy a német médiaszabályozás alapján milyen lehetőségei vannak a panaszos magyar félnek jogai érvényesítésére. Jövő hét közepére meglehet az eredmény, ami alapján elindulhatnak – tette hozzá.

Mint korábban megírtuk, rajzfilmben bírálta két német közszolgálati televízió, az ARD és a ZDF tulajdonában álló KIKA gyermekcsatorna a magyar kormányt. A kifejezetten fiataloknak készülő híradóban néhány napja arról meséltek, hogy Magyarországon az újságírók nem számolhatnak be az igazságról, miközben egyre szűkül az Alkotmánybíróság jogköre. Korábban a híradó miatt tiltakozott a magyar Külügyminisztérium.

Íme egy rövid, lefordított részlet az NDR műsorából:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik