Nagyvilág

Akaratlanul segítette a zsarukat a rendőrautó-tolvaj

Spanyol rendőrautó (rendőrautó, spanyolország, )
Spanyol rendőrautó (rendőrautó, spanyolország, )

Sokat köszönhet a spanyol rendőrség egy tolvajnak, akinek szabadulási akciója felhívta a figyelmüket a hibás bilincsekre.

A 35 éves tolvajt azután fogták el, hogy elkötött egy rendőrautót Sevilla városában – közölte a TheLocal.es. A férfi akkor lopta el a járőrautót, miközben két rendőr egy szívrohamot kapott emberen segített. A zsaruk azonban hamar a nyomára bukkantak, köszönhetően a rendőrautóban lévő GPS-nek.

Elfogására azonban még további trükköket is be kellett vetni, miután rájöttek, hogy a rendőrautó-tolvaj a rendőrségi adót hallgatva könnyedén el tudja őket kerülni. A tolvajt végül azután tudták letartóztatni, hogy frekvenciát váltottak.

A csak A.R.B. monogrammal azonosított férfit egy rendőrautóba vágták, hogy megbilincselve bevigyék. Azonban sikerült kiszabadulnia a bilincsből, és elkezdte ütni az autóban lévő biztonsági plexit. Az őrjöngő férfit végül nagy nehezen sikerült bevinni, ahol újabb sikertelen szökéssel próbálkozott, egy álmennyezeten keresztül.

A rendőröket megdolgoztató tolvaj azonban akaratlanul nagy segítséget is nyújtott a rendőrségnek. Szabadulási akciója ugyanis rávilágított egy gyártási hibára a rendőrök által az egész országban használt bilincsekben. A sevillai rendőrök azonnal figyelmeztetést küldtek szét kollégáiknak, valamit felvették a kapcsolatot a bilincseket gyártó céggel is.

A rendőrautó-tolvajt valószínűleg nem fogják szívükbe zárni „kollégái”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik