Nagyvilág

A reptéren tudta meg, kard van a sétapálcájában

sétapálca kard (sétapálca, kard, penge, )
sétapálca kard (sétapálca, kard, penge, )

Nagyon meglepődött egy amerikai nő, amikor a biztonsági ellenőrzéskor kiderült, mit rejt a sétabot.

A nőt a washingtoni nemzetközi repülőtéren állították meg a biztonsági őrök, miután sétapálcája átment a röntgengépen, és kiderült, abban egy kard rejtőzik – jelentette a WUSA-TV. A fegyvert a bot fején lévő gomb letekerésével lehetett előhúzni – közölte a repülőtéri biztonsági szolgálat (TSA).

A nő ennek ellenére végül mégis felszállhatott a New York-ba tartó gépére, igaz, a bot és a kard nélkül. A reptér közlése szerint a nőnek fogalma sem volt róla, hogy kard is van a sétapálcában, amelyet egy antik boltban vásárolt. A nő ellen nem indítanak eljárást – írta a Fox News.

Bár a nő nagyon meglepődött, a repülőtér biztonsági őrei számára nem volt példa nélküli az eset. A Wall Street Journal már egy három éve megjelent cikkében arról írt, milyen gyakran előfordul, hogy főleg idős emberek a reptéri ellenőrzéskor tudják meg, hogy az akár évtizedek óta használt sétabotjuk igazából egy fegyver. A cikk szerint 2002 óta több mint kétszáz ilyen eset történt az amerikai repülőtereken.

A TSA a mostani eset után arra hívta fel az utazni vágyó emberek figyelmét, hogy alaposan vizsgálják meg sétapálcáikat, mielőtt kimennek a repülőtérre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik