Nagyvilág

Obamára hasonlít a Biblia sátánja

Többek szerint is feltűnő hasonlóságot mutatott az amerikai elnökkel a sátánt alakító színész egy, a Bibliáról szóló minisorozatban.

A History Channelen látható kissorozat készítői magyarázkodásra kényszerültek a vélt hasonlóság miatt, amit többen is felfedezni véltek Barack Obama amerikai elnök és a Bibliáról szóló sorozatban a sátánt játszó marokkói színész között. A hasonlóságra először a jobboldali, és Obamát finoman fogalmazva nem nagyon kedvelő Glenn Beck hívta fel a figyelmet Twitter-oldalán, az alábbi fényképpel támasztva alá kijelentését.

Összehasonlításképpen, Barack Obama így néz ki:

A csatorna közlése szerint eszük ágában sem volt, hogy az elnökhöz hasonlító színészt válasszanak a szerepre, és bármiféle hasonlóság puszta véletlen.„Ez abszolút nonszensz” – hangsúlyozta Mark Burnett és Roma Downey, a széria két producere. Mint hozzáfűzték, a sátánt alakító Mohamen Mehdi Ouazanni „nagy tiszteletben álló marokkói színész”, aki már jóval Obama megválasztása előtt is szerepelt bibliai témájú filmekben, és többek között sátáni karaktereket is játszott.

A minisorozat a History Channel ismertetése szerint nemzetközi szereposztással készült. A csatorna „szerencsétlen” esetként könyvelte el, hogy akadtak, akik „téves kapcsolatot” találtak a szereplő és az elnök között.

A készítők kijelentéseit erősíti, hogy a marokkói színész a való életben semennyire sem hasonlít Barack Obamára:

Később még maga Glenn Beck is visszakozott, Twitter-oldalán intette nyugalomra az embereket és a sajtót, kijelentve, hogy az eset „csak vicces, és semmi más”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik