Nagyvilág

Ciprusi válság: repülővel küldenek pénzt az angol katonáknak

ciprusi tüntetés (ciprus, bankbetét, tüntetés, )
ciprusi tüntetés (ciprus, bankbetét, tüntetés, )

A brit honvédelmi minisztérium katonai repülővel küld egymillió eurót a Cipruson állomásozó katonáinak vésztartalékként arra az esetre, ha már nem jutnának készpénzhez a bankautomatákon keresztül.

A brit hadsereg igyekszik mindent megtenni katonái anyagi biztonsága érdekében. “Elkötelezettek vagyunk, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy a lehető legkisebbre csökkentsük a ciprusi bankválságnak az embereinkre gyakorolt hatását” – fogalmazott a minisztérium szóvivője.

A ciprusi kormány a mentőcsomag szombati bejelentése óta zárva tartatja a bankokat, így a lakosság csak az éjjel-nappal üzemelő bankautomatákon keresztül jut készpénzhez. Az automatáknál azonban hosszú sorok alakultak ki, a legtöbb ATM-ből pedig már kifogyott a készpénz.

A brit kormány már hétfőn jelezte, hogy teljes mértékben megtéríti a Cipruson hivatalos szolgálatot teljesítő brit állampolgároknak a ciprusi intézkedésekből származó kárait. Két ciprusi katonai támaszponton csaknem 3 ezer brit katona teljesít szolgálatot. A katonákat 500 brit állampolgárságú civil szolgálja ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik