Nagyvilág

Orbán ma nem megy a parlamentbe

Jordániában tárgyal ma Orbán Viktor miniszterelnök, találkozik II. Abdalláh királlyal, Abdalláh Enszúr kormányfővel, valamint a jordániai felsőház és alsóház elnökével.

A kormányfő vezette magyar delegáció tagja mások mellett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, továbbá több magyar üzletember.

Szijjártó Péter Ammánban az MTI-t arról tájékoztatta, hogy Orbán Viktort egy negyven tagú üzleti küldöttség kísérte el a jordániai fővárosba. Az üzletemberek konkrét gazdasági-üzleti lehetőségekről, befektetésekről fognak tárgyalni jordániai partnereikkel, elsősorban az egészségügyi és a környezetvédelmi ipar, a gépgyártás, valamint a pénzügyi szolgáltatások területén.

Szijjártó Péter elmondta, a miniszterelnöki látogatás során több együttműködési megállapodást ír alá a két ország: így például a gazdasági vegyes bizottság létrehozásáról, oktatási és képzési együttműködésről – például a nukleáris energia területén – és egy egyetemi ösztöndíjprogramról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik