Nagyvilág

Ferencként ropja Gyurcsány

Az internet humorgyárosait is rendesen megihlették a vatikáni események. Már nem sokkal az új pápa megválasztása után megjelentek a mémek a Facebookon, valamint a magyar és a külföldi blogoldalakon.

Az alkotások között elmaradhatatlanul feltűnik Chuck Norris pápai süvegben, de a Szent Péter-bazilika ablakában felsejlik például a táncot lejtő Gyurcsány Ferenc, és a korelnök bíborost megdorgáló Orbán Viktor is.

A KDNP sajtóközleményben tudatta, hogy elítéli a Ferenc pápát kifigurázó internetes bejegyzéseket, és egyúttal felszólította „a magyar sajtó nemes hagyományaihoz hű szerkesztőségeit”, hogy határolódjanak el „az Egyházfő személyét kifigurázó, gyalázkodó internetes mémek és az embert méltóságában megalázó, hitbéli meggyőződésén viccelődő durva, otromba, antihumánus és kereszténygyűlölő netes kommentektől”. (A KDNP kirohanásáról keretes írásunkban olvashat bővebben.)


Ha esetleg nem szégyellte volna el magát, és tovább nézne pápamémeket,kattintson az animgifre!

A KDNP: a magyar sajtóban mindent szabad

A Kereszténydemokrata Néppárt szerint a magyar sajtó totális szabadságát bizonyítja, hogy „bloggerek versenyt futva igyekeznek a római katolikusokat és a Szentatyát mocskolni és nevetségessé tenni”. Leszögezik: a szabad magyar sajtó 165 éves hagyományaihoz méltatlanok azok a szerkesztőségek, a véleményszabadság eszméjével pedig ellentétes minden olyan megnyilvánulás, amelyek az embert vagy közösségeket méltóságában megsértik, hitvallása tekintetében megalázzák. Éppen ezért felszólítják azokat, akik „az ilyen alpári megnyilvánulásoknak helyt adnak, hogy szálljanak magukba”.

Hozzáteszik: A KDNP bátorítja azokat, akiket a gyalázatos vélemények súlyosan megaláznak, hogy a közösséget sértő véleménynyilvánítás ellen, emberi méltóságuk megsértése miatt igényeiket bíróság előtt érvényesítsék. A Szabad magyar sajtó napján meg kell védeni a sajtószabadságot a médiában megjelenő alkotmánysértő, törvénytelen médiaterrorizmustól, és meg kell védeni az embereket az embertelenségtől – írják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik