Nagyvilág

Öt lövés ölt meg egy féléves kislányt

pisztoly(210x140)(2).jpg (pisztoly, lövés, )
pisztoly(210x140)(2).jpg (pisztoly, lövés, )

A csecsemőn apja éppen pelenkát cserélt autójában, amikor egy fegyveres rontott rájuk. A 25 éves apa kritikus, de stabil állapotban van.

A lövöldözés hétfőn, fényes nappal történt Chicago egyik szegénynegyedében – jelentette a helyi sajtó. A gyilkos hátulról közelítette meg Jonathan Watkins autóját, ahol a férfi éppen hathónapos kislánya pelenkáját cserélte az anyósülésen. A fegyveres több célzott lövést adott le a férfira, majd egy közelben várakozó autóba pattanva elmenekült a helyszínről.

Szemtanúk elmondása szerint nagyjából tíz lövést lehetett hallani. Az apát és a csecsemőt is életveszélyes állapotban szállították kórházba. A kislányon ötórás műtét hajtottak végre, de nem sikerült megmenteni az életét, és kedden délelőtt belehalt sebesüléseibe. A csecsemőt öt golyó találta el. Apja – akit szintén több lövés ért – kritikus, de stabil állapotban van, miután több műtéten is átesett.

A rendőrség még keresi az elkövetőt, aki minden bizonnyal bandák közti leszámolást hajtott végre. Az apának hosszú bűnlajstroma van, és tudni róla, hogy bűnbandákkal áll kapcsolatban – közölte a rendőrség.

A meggyilkolt csecsemő egyébként már születése előtt megismerhette, milyen kemény környékre fog megszületni. Nagymamája az NBC News-nak elmondta: a kislány anyját nagyjából hét hónappal a mostani eset előtt súrolta egy lövés, amikor még terhes volt a kislánnyal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik