Nagyvilág

Berlusconi kórházba ment a bíróság helyett

berlusconi(210x140)(2).jpg (berlusconi)
berlusconi(210x140)(2).jpg (berlusconi)

Egy 200 négyzetméteres luxus kórteremben húzza meg magát az olasz pártelnök.

Egészségügyi gondokra hivatkozva Silvio Berlusconi hétfőn sem jelent meg a milánói bíróságon az úgynevezett Ruby-per tárgyalásán, amelyben az olasz jobbközép Szabadság Népe (PdL) elnökét kiskorú prostitúcióra való kényszerítésével vádolják.

Berlusconit péntek óta a San Raffaele milánói kórházban ápolják. A bíróságnak elküldött három orvosi igazolás szerint a politikus súlyos kötőhártya-gyulladásban szenved, és betegsége alatt kardiológiai problémák is felléptek.

A Berlusconi védőügyvédei által benyújtott igazolásokkal az ügyészség nem elégedett meg, hanem kérte a vádlott egészségi állapotának azonnali ellenőrzését. Berlusconi február 22. óta gyengélkedik, már pártja Nápoly főterén tartott választási kampányzáró gyűlésén sem vett részt.

Itt fáj, ott fáj

Szembántalma miatt nem jelent meg a per március 8-i tárgyalásán sem. Akkor a bíróság külön orvosi vizsgálatot rendelt el, és a kijelölt szakértők nem tartották indokoltnak a kórházi beutalást. Berlusconi védőügyvédje, Nicolo Ghedini úgy reagált, hogy az ügyészség „üldözi” Berlusconit, akinek még „azt se engedik meg, hogy beteg legyen”.

Korábban Berlusconi a februári választási kampány miatt kérte a per márciusra való halasztását, amire a bíróság igent mondott.

Ítélet a jövő héten

A Ruby-per utolsó tárgyalásai napjairól van szó: az ítélet március 18-án várható. A 2011-ben kezdődött ügyben a 77 éves Berlusconit kiskorú prostitúcióra való kényszerítésével vádolják. Berlusconi tavaly októberben önként nyilatkozott a bíróságon, azt hangoztatva, hogy soha nem volt szexuális kapcsolata Szívtipró Rubyval. Az idén 21 éves, marokkói Karima El Mahroug négy évvel ezelőtt 14 alkalommal lépett fel az akkori kormányfő Milánóhoz közeli villájában.

Olasz sajtóértesülések szerint Berlusconi a San Raffaele kórház 200 négyzetméteres luxus kórtermében folyamatosan egyeztet pártja vezetőivel a közelgő kormányalakításról.

A Ruby-ügyről itt olvashat részletesebben!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik