Nagyvilág

Videofelvétel hét túsz kivégzéséről

Hét külföldivel végzett egy nigériai iszlamista csoport.

Egy nigériai iszlamista csoport szombaton közölte, hogy kivégzett hét külföldi túszt.

A szélsőséges fegyveresek február tizenhetedikére virradóra raboltak el a munkásokat Bauchi államban, ahol megostromolták a Setraco libanoni építkezési vállalat épületegyüttesét. Az elrabolt munkások között egy brit, egy olasz, egy görög és négy libanoni állampolgár volt, közöttük két nő.

Az Ansaru kapcsolatban áll az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal, és a Boko Haram szekta egyik ágának tartják. A Boko Haram iszlám államot akar kikiáltani a fele-fele arányban muzulmánok és keresztények lakta, 160 milliós lélekszámú Nigériában, Afrika első számú kőolajtermelő országában.

Bosszúból

Az Ansaru nevű szélsőséges szervezet egy iszlamista honlapon arab és angol nyelven kiadott közleményben tájékoztatott a kivégzésről, és arról képeket is közreadott. A szervezet közölte, azután végezte ki a túszokat, hogy a brit és a nigériai hatóságok megpróbálták kiszabadítani őket, illetve helyi újságírók arról számoltak be, hogy brit harci gépek jelentek meg Bauchi légterében.

Az Ansaru az interneten közzé fogja tenni a kivégzésekről készült videofelvételt is – idézte a csoportot az iszlamista honlapok figyelésére szakosodott, SITE nevű amerikai szervezet.

Egyelőre sem brit, sem nigériai hivatalos források nem reagáltak az iszlamista csoport közleményére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik