Nagyvilág

Elhunyt nőket ástak ki, feleségnek

Hongkongi temető (hongkong, temető, )
Hongkongi temető (hongkong, temető, )

A halott nőket egyedülállóként elhunyt férfiak vették feleségül, hogy a túlvilágon ne legyenek egyedül.

A kínai férfiak a feketepiacon árulták a temetőkből kiásott, és “szellemfeleségnek” szánt női holttesteket – írta a Guardian. A négy férfi tíz hullát adott el házasság nélkül meghalt férfiak családtagjainak, összesen 240 ezer jüan, azaz átszámítva majdnem kilencmillió forint értékben. A halottakat egy több évezredes kínai hagyomány, a “szellemházasság” részeként adták össze, hogy ne legyenek magányosak a másvilágon.

A hullarabló férfiakat egy kínai bíróság több mint két évig tartó börtönbüntetésre ítélte az eset miatt. Az elkövetők a holttesteket még 2011 telén ásták ki, majd a megmosdatott testeket hamis kórházi papírokkal együtt adták el, hogy emeljék az értük elkérhető összeget.

A szellemházasság a Guardian cikke szerint az időszámítás előtti 17. századik vezethető vissza, és mára már nagyon ritkának számít Kínában, de egyes félreeső vidéki területeken máig életben van a szokás. Normális esetben a “feleséget” a nő családjától vásárolják meg, de sokszor előfordul a mostanihoz hasonló eset, amikor egyszerű hullarablók a feketepiacon árulnak “szellem-menyasszonyokat”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik