Nagyvilág

Hamis pápaválasztási kampány Rómában

A ghánai Peter Kodwo Appiah Turkson megválasztására buzdítják a konklávét utcai plakátok.

Róma utcáin máris megkezdődött a pápaválasztó “kampány”.Legalábbis erre utal, hogy egy sajátos művészekből álló csoport olyan hamis választási “álplakátokat” helyezett el az olasz főváros több pontján, amelyeken az egyik leggyakrabban említett utódjelölt, a ghánai Peter Turkson látható.

A plakát a hivatalos olasz választási kampány stílusát tükrözi, és Turkson fotója alatt egy beikszelt pápai jelkép látható. A szöveg arra szólítja fel az új egyházfő megválasztására hivatott konklávét, hogy Peter Kodwo Appiah Turksont válassza a lemondott XVI. Benedek utódául.

A különleges plakátok kifüggesztését a ZeroZeroKappaKappa elnevezésű csoport vállalta magára.
A ZeroZeroKappaKappa nem először jelentkezett hasonló akcióval. A közelmúltban például nagy port kavart azzal, hogy Róma utcáin meghamisított közlekedési táblákat helyezett el, és azokon állítólagos könnygázveszélyre figyelmeztetett.

A 64 éves ghánai Peter Turkson a nyugat-afrikai ország püspöki konferenciájának az elnöke, Cape Coast érseke, aki régóta küzd a világ javainak igazságosabb elosztásáért. Bíborosi kinevezése 2003-ban nagy meglepetést keltett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik