Nagyvilág

Szirti sas ragadta el a csivavát

Szirti sas (szirti sas, )
Szirti sas (szirti sas, )

A kiskutyát a ház mellől vitte el a ragadozó madár, miután gazdája kiengedte az udvarra. Félmilliós kártérítést kapott az önkormányzattól.

A 38 éves svéd nő kutyája még január közepén tűnt el, miután egy délután kiengedte kutyáit a szabadba – írta a Local. Karolina Widing egészen éjfélig kereste a kétéves Lillemant, de sehol sem találta. Az eltűnést jelentette a rendőrségen, majd másnap reggel újra a kutya keresésére indult, és akkor vette észre a házfal mellett lévő vértócsát.

„Úgy nézett ki, mintha valaki lelőtte volna” – mondta el a nő a Localnak nyilatkozva. Ezt a lehetőséget azonban szinte azonnal elvetette, mert a kutya teste sehol nem volt , és lábnyomok sem voltak a hóban. Róka sem lehetett a tettes, mert az is nyomokat hagyott volna maga után.

Az, hogy egy szirti sas volt a tettes, azután derült ki, hogy körbekérdezte a szomszédokat, és egyik elmondta: látott egy zsákmányállatot cipelő sast, pontosan akkor, amikor a nő kiengedte a szabadba a kis csivavát. A szomszéd elmondta: a madarat látva azt hitte, hogy egy nyúl van a karmai közt.

Közben a helyi önkormányzat úgy döntött, hogy a nőnek kártérítés jár az eset miatt. A szirti sas ugyanis védett állat, és a svéd jogszabályok alapján pénzt kell adni azoknak a gazdáknak, akiknek jószágai vadállatok zsákmányává válnak. A nő 16 ezer koronát, azaz átszámítva több mint félmillió forintot kapott a saseledellé vált csivava után. A pénzt arra fogja használni, hogy védőhálót szereljen fel a többi kutyájának, hogy hasonló eset többet ne fordulhasson elő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik