Nagyvilág

Büntető buszsofőr terrorizálja a bunkó autósokat

Megelégelte az agresszív, folyamatosan elé bevágó sofőröket egy orosz buszvezető, és sajátos stílusban kezdte őket megleckéztetni. Vészfékezés és kikerülés helyett egyenesen nekik hajt.

A szélvédőkamerák elterjedése óta már szinte a világon mindenki tudja, hogy az orosz sofőrök milyen hihetetlenül agresszív stílusban vezetnek. Ezt a keménykedős hozzáállást unta meg a Moszkva közelében lévő Zaranográdban dolgozó buszsofőr, aki elkezdte megleckéztetni a veszélyesen goromba, és biztosítási csalással próbálkozó autósokat. A tanító jellegűnek szánt ütközéseit pedig videóra vette, és elkezdte kirakni azokat YouTube-oldalára, aminek köszönhetően kisebbfajta hőssé vált az oroszok szemében – írta a RedHotRussia.

Alekszej Volkov elmondása szerint már több mint száz olyan hasonló balesete volt, mint amelyeket az alábbi összeállításban lehet látni. Egy interjúban azt állította, hogy még soha nem sérült meg egyetlen utasa sem az ütközésektől, és busza is csak kisebb sérüléseket szenvedett el.

Volkov eddig mindig megúszta büntetés nélkül, bár áldozatai először mind azt gondolták, hogy csak a buszsofőr lehet a hibás, mert ő volt az, aki hátulról nekiment az előtte haladónak. „Később nagyon vicces végighallgatni szörnyen szánalmas magyarázkodásaikat” a nyomozóhatóságok előtt – mondta el Volkov, aki szerint lassan ugyan, de kezd megváltozni a vezetési kultúra, természetesen szerinte az ő leckéinek is köszönhetően.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik