Nagyvilág

A Die Weltnél is esélyes Erdő Péter

Erdo-Peter(210x140)(3).jpg (erdő péter, szentmise, karácsony, )
Erdo-Peter(210x140)(3).jpg (erdő péter, szentmise, karácsony, )

XVI. Benedek esélyes utódjai között említette Erdő Péter bíborost, esztergom-budapesti érseket a Die Welt.

A német konzervatív lap sorozatot kezdett XVI. Benedek lehetséges utódjairól. A sorozat egyes darabjait a lap nyomtatott kiadásában, más írásokat pedig az online kiadásban, a welt.de hírportálon közölnek. Az utóbbi csoportba tartozik az Erdő Péter – Egy Péter a történelem horizontján című írás is, amelyben a szerző, Paul Badde kiemelte: Erdő Péter rácáfolhat az újkeletű jóslatokra, amelyek szerint a következő pápa nem európai lesz, és beigazolhat egy ősöreg jóslatot.

A magyarokról azt mondják, hogy akkor is elsőként lépnek ki a forgóajtón, ha utolsóként léptek be. Ez a képesség Erdő Péter javára válhat a következő konklávén, de akár a végzete is lehet attól függően, hogy dicsőségnek vagy önfeláldozásnak tekinti az ember Szent Péter utódjának tisztségét. Mindenesetre a “nagyon magas és nagyon impozáns” esztergom-budapeti érseknek minden adottsága megvan ahhoz, hogy elnyerje a posztot és cáfolja azokat a jóslatokat, amelyek szerint XVI. Benedek az utolsó európai származású pápa – fejtette ki a DIe Welt szerzője.

Hozzátette: Erdő Péter egyházi pályafutása során eddig valamennyi feladatát kitűnően ellátta. Az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának elnökeként “kulcsszereplő” az európai bíborosok között, akik még mindig a bíborosok felét adják a katolikus világegyházban, és álláspontja a fontos kérdésekben megegyezik XVI. Benedek nézeteivel. 

Ha a konklávé Erdő Pétert választaná pápának, akkor legalábbis részben beigazolódna Szent Malakiás évszázados jóslata, amely a közkeletű vélekedés szerint a jelenkorra vonatkozik és úgy szól, hogy a történelem horizontján utolsó pápaként ismét egy Péter jelenik meg – írta a Die Welt.

A pápaválasztás lehetséges kimeneteleiről ide gyűjtöttük a cikkeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik