Nagyvilág

Kocsmázó álapácák miatt bírságoltak

furcsa apáca (apáca)
furcsa apáca (apáca)

A beöltözött nők túl sokáig maradtak, ezért kell fizetnie az ír kocsmárosnak.

Álapácák tucatjait érte kocsmázáson zárás után egy éjszaka kétszer is a rendőrség Írországban. Az illegális időszakban nyújtott kiszolgálás büntetéseként 700 euróra megbírságolták a kocsmárost – adta hírül a BBC.

Christy Walsh-nak Listowelben van italmérése. A bűnös napon segített megszervezni egy jótékonysági rendezvényt, amelyre 1436-an öltöztek apácának és Guinness-rekordot döntöttek. Közülük érkeztek a kocsmába zárás után a vendégek tökéletes apácaruhában, mivel a rekordhoz ellenőrizték az öltözéket a fityulától a fekete cipőig.

A rendőrség először éjjel háromnegyed kettőkor kopogtatott be a kocsmába. Akkor 30 álapácával szembesült. Hajnali négy óra után tíz perccel másodszor is tiszteletüket tették a rend őrei, és még mindig találtak húsz álapácát. A kocsmáros akkor ott sem volt, mert vendégeket vitt haza autójával. Walsh szerint az álapácák közül is sokan csak taxira vártak a kocsmában, a 3 ezer lelkes településen ugyanis egy tipikus szombat éjen mintegy tíz taxi van szolgálatban.

A kocsmáros meglehetősen kiábrándítónak tartja megbírságolását, de azzal vigasztalja magát, hogy a jótékonysági rendezvény sikeres volt, 26 ezer euró adomány gyűlt össze.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik