Nagyvilág

Hetekig ázott egy hulla egy szálloda ivóvizében

Cecil Hotel (cecil hotel, los angeles, ivóvíz, )
Cecil Hotel (cecil hotel, los angeles, ivóvíz, )

Egy amerikai szálloda vendégei két héten át fürödhettek olyan vízben, amelyben egy holttest ázott.

„A víznek tényleg furcsa íze volt, de nem gondoltunk semmi rosszra. Azt hittük, itt ilyen íze van a víznek” – mondta el a CNN-nek egy brit turista, aki férjével nyolc napig lakott a Los Angeles-i szállodában. A nő elmondása szerint a zuhany megnyitásakor először fekete lé jött a csapból, és csak utána vált tisztává a víz, amiben megfürödtek, és amivel fogat mostak.

Az kedden derült ki, hogy a Cecil Hotel vize azért volt olyan furcsa, mert a tetőn lévő víztározók egyikében egy fiatal kanadai nő hullája ázott. A 21 éves Elisa Lam holttestét egy szerelő találta meg, aki azután vizsgálta meg a víztárolót, hogy a lakók gyenge víznyomásra panaszkodtak. A test több mint két héten át feküdhetett az ivóvízben ázva. A kanadai turistát ugyanis utoljára január 31-én látták a hotelben.

Lam holttestén csütörtökön végeztek boncolást, de halálának okát csak további vizsgálatok után tudják pontosan megállapítani – írta a Los Angeles Times. Az igazságügyi orvosszakértő közlése szerint meg kell várniuk a toxikológiai vizsgálatok eredményeit, amire több mint hat hetet kell várni. A szakértő azt nem árulta el, hogy tudják-e, mennyi ideig feküdt a holttest az ivóvízben.

A szörnyű felfedezés után azonnal megtiltották a csapvíz ivását a szállodában, és a tiltás egészen a hétvégéig érvényben marad. A vizet bevizsgálták, és a csütörtökön nyilvánosságra hozott eredmények szerint nem találtak benne veszélyes baktériumokat – jelentette a Times. A szállodában most a vízvezetékek és víztározó kitisztításával vannak elfoglalva, addig csak a vécé lehúzására lehet használni a vizet.

A szálloda az eset ellenére nyitva maradt, bár a felfedezés idején ott lakó ötven vendég többsége a szomszédos szállodába költözött át. Azok, akik maradtak, palackozott vizet kapnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik