Nagyvilág

Fegyverrel ment iskolába egy tanár – letartóztatták

Letartóztattak egy San Diego-i tanárt, amiért töltött fegyverrel ment be oktatni. Igaz a gyerekek védelme érdekében, baj esetére hordott magánál a kézifegyvert, de a hatóságot ez valahogy nem hatotta meg, ahogy a szülőket sem.

A diákok körében nyílt titok volt, hogy a tanár úr fegyverrel jár iskolába, de azt is tudták, nem akar ő ártani senkinek, csupán a biztonság kedvéért, az ő védelmük érdekében hord magánál lőfegyvert. A rendőrség nem nézte ilyen jó szemmel az esetet. Ned Walkernél egy félautomata kézifegyverét, valamint egy 6,35 cm hosszúságú kést találtak és az iskola parkolójában azonnal letartóztatták.

A tanár jobb első zsebében megtalálták pénztárcáját és lőfegyverét. Walkernek az iskola területén való lőfegyver birtoklás vádjával kell szembenéznie. De természetesen a kés birtoklás vádjáról sem feledkeznek majd meg az ügyészségen. A nyomozás az ügyben is zajlik, hogy a férfi mióta tarthatott fegyvert az iskola területén. A rendőrség szerint senkinek sem lenne szabad fegyvert hordania az iskolák területén. A diákok kicsit elnézőbbek.

Walker egykori diákja azt nyilatkozta, hogy mindenki tudott a tanár úr fegyveréről. Walker azt mondta a diákoknak, hogy csak az ő védelmük érdekében hord magánál fegyvert. A diákok sem gondolták, hogy bármi rosszban sántikálni Ned Walker, aki amúgy remek tanár volt – vallja az egyik diák.

A szülők egy kicsit máshogy vélekednek az esetről. Szerintük semmilyen szinten sem elfogadható, hogy egy tanárnál fegyver legyen, elvégre ezért vannak az iskolában biztonsági őrök, akiknek pontosan az a feladata, ahogy a nevük is mutatja, hogy a gyerekek biztonságát felügyeljék, és ha baj van, akkor az előírások szerint járjanak el – írja az NBCSanDiego.com.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik