Nagyvilág

Boszorkányság: megcsonkítottak egy hétéves kisfiút

A támadók levágták az albínó gyerek karját, hogy egy boszorkányszertartáshoz felhasználhassák. Tanzániában széles körben elterjedt az a hiedelem, miszerint az albínók testrészei szerencsét és jólétet hoznak.

A kisfiú négy barátjával tartott hazafelé, amikor hirtelen megtámadták és levágták a karját. Az eset után a rendőrség öt férfit letartóztatott, miután megtalálták a bomló végtagot. Tanzániában azért ölnek és csonkítanak meg albínókat, mert úgy hiszik, azok testrészei valahogy szerencsét és jólétet biztosítanak nekik. Pedig az albínóság csak tiszta genetika – írja a Daily Mail.

Számos afrikai országban szenvednek az emberek a negatív megkülönböztetéstől és az üldöztetéstől. A múlt hónapban is történt egy hasonló eset, amikor szintén egy albínó kisfiú esett áldozatul a boszorkányságnak. A Tanzániai Emberi Jogok Központja is észleli a támadások számának riasztóan magas emelkedését.

Ezek a rituális gyilkosságok a szomszédos országban, Burundiban is megfigyelhetők. A gyanúsítottak tanzániaiak lehetnek, hisz a szomszédból szerzett albínó testrészeket több ezer dollárért továbbadhatják hazájukban. Pénzéhes világunk most sem hazudtolta meg önmagát, hisz ez a tragédia sem csupán a boszorkányságról szól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik