Nagyvilág

82 éves nagypapi fogta el a rablót

bilincs (bilincs, )
bilincs (bilincs, )

A rendőrök majdnem fél órán át üldöztek egy betörőt egy csendes amerikai kisváros kertes házas részén. Végül egy nyolcvanas éveiben járó férfi segítségével tudták elfogni.

A nyugdíjas bácsi éppen a kertjét gazolta a washingtoni Longview-ban lévő házánál, amikor nagy felfordulásra figyelt fel a szomszédságban. Amikor kiment a ház elé megnézni, hogy mi történik, látta, ahogy több rendőr is üldöz egy férfit, aki futva menekült üldözői elől – írta a Longview Daily News.

A bűnözőt akkor már nagyjából 25 perce próbálták elfogni a rendőrök, de a 27 éves férfinak sikerült elkerülni őket. Egészen addig, amíg nem ment a 82 éves férfi házához. Az idős férfi ugyanis már felkészülten várta felbukkanását, miután hallotta, hogy szomszédja garázsán átszaladva felé tart.

Terry Miracle a Daily Newsnak elmondta, hogy amikor az üldözött férfi a házát megkerülve befordult elé a sarkon, éppen hátrafelé nézett, figyelve, hogy nyomában vannak-e a rendőrök. Pedig inkább előre kellett volna néznie, ahol már elfogására készen állt a nyolcvanas éveit taposó bácsi, aki egy, a középiskolában tanult amerikai focis mozdulatot vett elő a férfi megállítására.

„Pontosan úgy jött felém, ahogy foci közben szoktak a futójátékosok” – mondta el Miracle, akinek neve egyébként magyarul „csodát” jelent. Végül egy olyan mozdulattal támadt rá (cross-body block), amelyet egyes orvosok annyira sérülésveszélyesnek tartanak, hogy a betiltását javasolták.

A módszer lehet, hogy veszélyes, de minden bizonnyal nagyon hatékony is, mert a 82 éves férfinak sikerült vele feldöntenie a nála 55 évvel fiatalabb férfit, aki ugyan fel tudott kelni, és futott volna tovább, de ez a kis idő pont elég volt arra, hogy a rendőrök utolérjék és őrizetbe vegyék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik