Nagyvilág

Nem tudják, hogy az ikerpár melyik tagja erőszakolt

Nem kis feladatot adott a francia rendőrségnek egy ikerpár. A gyanúsítottak DNS-ének szinte tökéletes egyezése miatt nem tudják eldönteni, hogy ki követte el az erőszakos támadásokat. A gond természetesen nem a módszerben, vagy a fiúk DNS-ében keresendő, csupán arról van szó, hogy a szokásos, egyszerű DNS-teszt nem tudja kimutatni a két gyanúsított DNS-e közti különbségeket.

Egy 24 éves ikerpár, Elwin és Yohan ellen szexuális zaklatás vádjában nyomoz a francia rendőrség – írja a BBC. A két huszonéves férfi 2012 szeptembere és 2013 januárja között hat 22 és 76 év közötti nőket támadt meg. Illetve kettejük közül valamelyik biztosan.

A fiúkat letartóztatták és az egyik áldozat azonosította is őket, a baj csak az, hogy nem tudott különbséget tenni kettejük között. Egy kis segítsége azért még akad a rendőrségnek, ugyanis az egyik áldozaton megtalálták az elkövető(k) DNS-ét. Azonban így sem tudnak különbséget tenni az iker elkövetők között.

Nagy szerencséjük, hogy DNS-ük nem különbözik sokban, ugyanakkor nem is röhöghetnek olyan nagyon a markukba, hisz csak idő és pénz kérdése, hogy a rendőrség egy részletesebb DNS-vizsgálatot is elvégezzen, ami végre felfedné a valódi tettes (vagy tettesek) kilétét.

A szomorú valósághoz azonban az is hozzátartozik, hogy egy ilyen komoly DNS-teszt kemény egymillió eurót kóstál. Így első blikkre, egy beismerő vallomás olcsóbbnak tűnik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik