Nagyvilág

Az idei tél eddigi legrosszabb napja

havazás olaszországban (havazás, olaszország, )
havazás olaszországban (havazás, olaszország, )

Sok havat és nagy hideget várnak Észak-Olaszországban.

A rendkívüli havazás miatt hétfőn meteorológiai riasztást rendeltek el Olaszország északi tartományaiban, de havazott a déli Capri-szigetén is.

Az idei tél eddigi legrosszabb napjának nevezték a hétfőit az olasz meteorológusok. A polgári védelem riasztást rendelt el egész Észak-Olaszországban, ahol rendkívüli hideget és nagy mennyiségű havat várnak a következő 24 órában.

Milánóban hétfő reggel óta havazott, Genova kikötőjét hóvihar sújtotta. Tizenegy tartományban (Piemonte, Valle d’Aosta, Liguria, Lombardia, Veneto, Friuli Venezia Giulia, Trentino Alto Adige, Toscana, Emilia Romagna, Marche, Umbria) vasárnap estétől több autósztráda-szakaszon leállították a 7,5 tonnánál nehezebb kamionok forgalmát.

A milánói Linate repülőtéren az Alitalia légitársaság több járatát felfüggesztette. Több tartományban akadozik a vasúti közlekedés. Milánó polgármestere arra kérte a lakosságot, ha nem muszáj, ne üljenek autóba. A város összes menhelyét egész napra megnyitották az utcán élő 2500 hajléktalan befogadására.

Parma közelében egy ötvenéves olasz hajléktalan megfagyott. A liguriai Genovában és a toszkán Livornóban és Pistoiában is zárva tartottak az iskolák. Havazott a Róma körüli hegyekben és a Nápollyal szemközti Capri szigetén is. Háromméteres hótakaró borítja a calabriai Sila hegyeit is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik