Nagyvilág

Nem kilencéves az anyává lett lány?

Egyre több a zavaros részlet a történetben.

A mexikói ügyészség szerint a lány, aki a világsajtó szerint 9 évesen szült január végén, valójában 14-15 éves, de mivel így is megrontásról van szó, a hatóságok tovább keresik a csecsemő apját.

A sajtóban csak Dafne néven emlegetett lány anyjával, mostohaapjával és több testvérével Guadalajarától 50 kilométerre délre, egy Ixtlahuacán de los Membrillos nevű településen él nyomorúságos körülmények között. A Mural című lap szerint a szegénynegyed legtöbb háza egyszintes, még ablakok sincsenek rajtuk, a falakat graffitik csúfítják el.

Az érdeklődés középpontjába került család szomszédai a lapnak azt mondták, a lány nem úgy néz ki, mint egy 9 éves, évekkel idősebb lehet. Mint arra Jaliso szövetségi állam ügyészi hivatala felhívta a figyelmet, az anyává lett gyerek születési bizonyítványát csak egy-két éve állították ki, azt követően hogy az egyik szomszéd jelezte a hatóságoknak, hogy a gyerek nem jár iskolába.

A lányt anyja állítása szerint egy 17 éves fiú ejtette teherbe, az állítólagos barátról azonban a szomszédok nem tudnak. A hatóságok mellett ők is arra gyanakszanak, hogy a mostohaapa lehet a január végén császármetszéssel világra jött baba valódi apja. Dafne anyja ráadásul nem tett feljelentést lánya megrontása ügyében.

Dafne esete nagy port vert fel, bár – ha valóban 9 éves – nem ő a legfiatalabb, aki szült. A perui Lina Medina mindössze ötéves, 7 hónapos és 17 napos volt, amikor világra hozta gyermekét. Medina ma is él, idén lesz 80 éves. Fia egészségesen született, de 40 évesen csontvelőbetegségben meghalt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik