Nagyvilág

Vadnyugati módra fogtak vonatot

tgv szuperexpressz (tgv szuperexpressz)
tgv szuperexpressz (tgv szuperexpressz)

A fiatalok füstbombákat helyeztek el, majd a sínekre tódultak – mindezt egy klip kedvéért.

Nyolc fiatal, köztük négy kiskorú ellen vádat emeltek hétfő este, majd rendőri felügyelet mellett szabadlábra helyezték őket, amiért westernfilmbe illő módon feltartóztattak egy szuperexpressz-vonatot (TGV-t) a dél-franciaországi Marseille-nél.

Az eset szombat délután történt. A Párizsból 150 utassal Nizza felé közlekedő szuperexpressz kénytelen volt Marseille egyik hátrányos helyzetű negyedénél, az Air Bel nevű lakótelep magasságában megállni, miután a sínek mentén füstbombákat helyeztek el. Ezt követően a vonatot a sínekre tóduló fiatalok nem engedték továbbmenni. Közülük több tucatnyian megpróbáltak felszállni a vasúti kocsikra, ez azonban nem sikerült, miután az ajtók le voltak zárva.

Az előállított személyek azt mondták: egy rapszámhoz forgattak videoklipet. A producer azt állította, hogy egy idő után már nem tudta kordában tartani az eseményeket, a TGV feltartóztatása ugyanis nem szerepelt a forgatókönyvben.
Szemtanúk és az utasok vadnyugati vonatrabláshoz hasonlították a jelenetet, többen tényleg azt hitték, hogy megtámadták őket.

Egyébként 2011 nyarán Marseille mellett vadnyugati filmekre emlékeztető módon támadtak meg és raboltak ki egy teherszállító vonatot álarcosok.

A nyolc, 13 és 36 év közötti tettest csoportosan elkövetett lopás, közvagyon szándékos rongálása, vasúti közlekedés akadályozása és garázdaság céljából elkövetett szervezkedés miatt helyezték vád alá – közölte kedden az ügyészség. Büntetőbíróság, illetve kiskorúak bírósága előtt kell felelniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik