Nagyvilág

Olaszország kampánylázban ég

Az adó körül forognak az ígértek.

Huszonkét nappal a parlamenti választások előtt egymást követték az olasz miniszterelnök-jelöltek kampánykijelentései, folyamatosan változó közvélemény-kutatási adatokkal.

A Mario Monti vezette centrumpárti koalíció szombaton cáfolta azt a hírügynökségek által közölt információt, miszerint Monti, ha ismét kormányra jut, a nyugdíjkorhatár további emelését tervezi.

“Az adókat is csökkentem. Nem akarok az adók miniszterelnökeként bekerülni a történelembe, de az adók mentették meg Itáliát a csődtől” – jelentette ki Monti a nevével fémjelzett pártlista Milánóban tartott kampánygyűlésén.

“Csodát nem lehet tenni, az adókat még nem lehet csökkenteni” – hangoztatta egy televíziós interjúban Pierluigi Bersani, a balközép Demokrata Párt (PD) miniszterelnök-jelöltje.

Berlusconi sokadszor

Csodatételre készül viszont az olasz sajtó szerint Silvio Berlusconi, a jobbközép Szabadság Népe (PdL) elnöke, aki egy általa “sokkolónak” nevezett választási bejelentésre készül vasárnap.


La shate mi cantare

Lapértesülések szerint Berlusconi olyan gazdasági javaslattal áll majd elő, mely jelentősen növelheti az olasz családok életszínvonalát.

A Corriere della Sera című napilapban megjelent felmérés szerint a PD és a PdL között a kampány decemberi kezdetén még több mint tíz százalékpontos különbség ötre csökkent, és a harmadik legnagyobb párt ismét a Beppe Grillo vezette 5 Csillag Mozgalom civil szerveződés, közel húsz százalékkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik