Nagyvilág

Botrány a lábközzel megtréfált kormányfő esete miatt

Ivica Dačić  (ivica dacic, szerbia, kormányfő, )
Ivica Dačić  (ivica dacic, szerbia, kormányfő, )

A szerb rendőrszakszervezet a miniszterelnök biztonságáért felelős testületet, az átvert politikus a felvétel készítőit vonná felelőségre.

Mint arról beszámoltunk, kegyetlen tréfa áldozata lett Ivica Dačić szerb miniszterelnök, aki azt hitte, hogy egy komoly beszélgetős műsorba hívták be, miközben az csak álca volt a Pink Televízió Lehetetlen küldetés című átverős műsorának. A cél az volt, hogy zavarba hozzák a politikust. A feltűnően szép és még feltűnőbben rövid szoknyás riporter ugyanis a kérdések közben az Elemi ösztön című film legendássá vált jelenetét utánozva többször széttárta combjait, megmutatva, hogy nem visel alsóneműt.

A rendőrszakszervezet szerint a miniszterelnök a biztonsági személyzetének mulasztása miatt (nem ellenőrizték, hogy valóban a Kopernikus tévé egyik műsorában vesz-e részt) sokkal komolyabb veszélybe kerülhetett volna. Ezért követelik Nebojsa Grujic biztonsági parancsnok felelősségének kivizsgálását is.

A Szerbiai Független Újságírók Egyesülete (NUNS) szintén elítélte a műsor szerkesztőit. Állásfoglalásuk szerint az ilyen magatartás szakmailag etikátlan.Ez nem pusztán provokáció, hanem pornográfia – írta a NUNS közleményében.

Dačić maga is követelte a csalás elkövetőinek megnevezését. „A tévé Szerbiából, és nem a kormányfőből űzött gúnyt” – jelentette ki Ivica Toncev, a kormányfő nemzetbiztonságért felelős különleges tanácsadója. Az ügyet mindenféleképpen kivizsgálják, és a kormányfő a törvényi keretek között dönt a felelősök megbüntetéséről – tette hozzá.

A szerb médiahatóság rendkívüli ülésén szerdán úgy döntött, hogy a Pink tévé nem sugározhatja a felvételt, amely azonban az interneten még elérhető. A műsor készítői erre reagálva közölték, tiszteletben tartják a döntést, de hozzáfűzték, hogy ha sugározhatták volna a felvételeket, akkor „az embereknek lehetőségük lett volna látni, hogy a kormányfő a rendkívüli körülmények között is professzionálisan viselkedett”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik