Nagyvilág

Összeülnek a világ legnagyobb tetkósai

tetovalas(960x640)(2).jpg (tetoválás, )
tetovalas(960x640)(2).jpg (tetoválás, )

Párizsban lesz a szeánsz.Tű nem marad szárazon.

A világ legjelentősebb tetoválóművészei találkoznak a párizsi Centquatre modern művészeti központban március 22. és 24. között, hogy bemutassák a maradandó testfestés művészetét a nagyközönségnek.

A tetoválóművészek – mintegy 270-en – modelleken mutatják be művészetüket, valamint felvonulással és versennyel várják az érdeklődőket a párizsi fesztiválon – közölték a programot szervező neves francia tetoválók, Tin-tin és Piero.


Édesnemes – rendszámtábla Kalocsáról; de legalább a miénk

A nagyok közül ott lesz a svájci Filip Leu, aki a japán testfestés technikáját forradalmasította, a “gótikus” művészek közül az amerikai Jack Rudy és Paul Booth, valamint a japán Horijosi.

A rendezvényen előkelő helyet kapnak a franciák, valamint a nők, akik közül egyre többen gyakorolják a tetoválás egyre inkább polgárjogot nyerő művészetét. A szervezők tízezer látogatóra számítanak.

Kupoláról irhába

Egy felmérés szerint a franciák tíz százalékának van tetoválása, a tetováltak húsz százaléka huszonöt és harmincöt év közötti, és az országban nagyjából háromezer-ötszáz hivatásos tetoválót tartanak számon.

Angelina Jolie-tól Lady Gagán és Yannick Noah-n át Johnny Hallyday-ig számos énekes és filmcsillag “varratott” magára maradandó alkotást.

Jérome Bosch holland festő alkotásai és a Sixtus-kápolna freskójának egy-egy részlete sem jelent akadályt a művészek számára, akiknek stílusa a realistától az absztraktig terjed.

A tetoválás technikája jelentős fejlődésen ment keresztül az utóbbi években. Ma már sebészeti minőségű tűket és színezőanyagokat gyártanak, és a tetoválás törvény által előírt higiéniai szabályai is nagyon szigorúak – hangsúlyozta Tin-tin, aki a francia tetoválóművészek országos szakszervezetének az elnöke is egyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik