Nagyvilág

Szomjhalállal büntette mostohája, mert álmában bepisilt

Gyerek vizespohárral (vizespohár, gyerek, )
Gyerek vizespohárral (vizespohár, gyerek, )

A tízéves gyereket öt napon át nem engedte inni mostohaanyja. Ezzel büntette, amiért éjszaka bevizelt az ágyába.

Az amerikai kisgyerek még 2011 nyarán halt szomjan, amikor ikertestvérével együtt elvált apjuknál és annak új feleségénél töltöttek el egy hónapot Texas államban. A vád szerint a héten bíróság elé állított Tina Alberson nevű nő kemény büntetései vezettek a fiú halálához – közölte a KDFW-TV.

A mostoha az ügyészek szerint öt napon át szomjaztatta Jonathan Jamest a forró texasi nyár kellős közepén, amikor a hőmérséklet rendszeresen a 40 fokot súrolta. Ezt azonban még azzal is súlyosbította, hogy a kisgyereket többször is arra kényszerítette, hogy a konyhába felrajzolt X-en álljon, miközben az ablakon betűző nap sütötte a légkondicionáló nélküli házban. Mindezt azért, mert álmában bepisilt.

A büntetések miatt teljesen kimerült Jonathanhoz azután hívtak mentőt, hogy elájult, de akkor már késő volt. A kórházba érkezéskor már halott volt, és bár az orvosoknak sikerült újraindítaniuk a szívét, már nem tudták megmenteni az életét. Két óra küzdelem után hagyták elmenni.

A fiút kezelő orvos vallomása szerint a tízéves gyerek szívroham, többszervi elégtelenség és vérmérgezés miatt halt meg. Annyira ki volt száradva, hogy húgyhólyagjában egy csepp vizeletet sem találtak, ami szintén azt bizonyítja, hogy napokon át nem ihatott vizet.

A gyereket szomjhalálra ítélő nő ellen indított per a héten kezdődött a texasi Dallasban. Tina Alberson akár élete végéig is rácsok mögé kerülhet, ha bűnösnek találják az ellene felhozott vádakban. A haláleset miatt eljárást indítottak az apa ellen is, aki vak és mozgássérült, és aki azt állította, nem tudta, hogy mit művel fiával a felesége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik