Nagyvilág

Nagy európai reptereket blokkolt le a havazás

repülőtér havazás (repülőgép havazás)
repülőtér havazás (repülőgép havazás)

Számos járatot töröltek pénteken az erős havazás miatt a müncheni repülőtéren. Nagy-Britanniában is kaotikus állapotok alakultak ki a repülőtereken.

A müncheni repülőtér szóvivője közölte: 70 járatot töröltek pénteken, ami részben a csütörtöki több mint 300 le- és felszállás törlésének utóhatása. A felszállópályákat minden korábbinál sűrűbben kellett megtisztítani – összesen 16 alkalommal. Voltak járatok, amelyek azért nem hagyhatták el Münchent, mert más repülőterek nem tudták fogadni őket az időjárási viszonyok miatt. Fennakadásokhoz vezetett a hamburgi repülőtér biztonsági személyzetének sztrájkja is.

A havazás Nagy-Britannia egyes részein megbénította a közlekedést, még a londoni metrón is okozott problémákat. A Heathrow repülőtéren mintegy 70 járatot töröltek pénteken, Cardiffban pedig szinte a teljes légi forgalom szünetelt. Késéseket jelentettek Bristolból, a southamptoni repülőtéren pedig délutánig minden járatot felfüggesztettek.

A meteorológusok Walesben várják a legnagyobb hóesést, ott 1100 iskolát bezártak.

Tirolban a nagy szelek és a viszonylag enyhe időjárás miatt az ötpontos skálán 1-3-as lavinaveszély-figyelmeztetéseket adtak ki, a legsúlyosabb helyzet vasárnap várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik