Nagyvilág

Hatalmas robbanás Aleppóban

Hatalmas robbanás rázta meg pénteken az észak-szíriai nagyváros, Aleppó egyik, kormányzati ellenőrzés alatt álló negyedét, miután rakéta csapódott egy épületbe – jelentette az állami televízió.

Egyelőre nem tudni, ki áll a támadás mögött. A szíriai televízió azt közölte, hogy a detonációt egy lázadók által kilőtt rakéta okozta. A sebesültek számáról, esetleges halálos áldozatokról még nincs információ.

Az ellenzék szerint a kormányerők mértek légicsapást a városrészre. „A felkelőknek még nincs ilyen kapacitásuk” – mondta el a brit hírügynökségnek Skype-on egy aleppói felkelő.

Nem ez az első robbantás a héten a szíriai nagyvárosban: kedden az aleppói egyetemen 87-en, főleg diákok vesztették életüket egy kettős detonációban.

Pénteken 12-en haltak meg Damaszkusz palesztin menekülttáborában, ahol a felkelők és a Bassár el-Aszad államfőhöz hű erők csaptak össze egymással. Az ENSZ egyik menekültügyi illetékese szerint a harcokban több gyermek megsebesült. A világszervezet menekültügyi hatósága felszólította a feleket, hogy tartsák távol magukat a lakott területektől, beleértve a menekülttáborokat is.

Közben a szíriai forradalom helyi koordinációs bizottsága azt jelentette, hogy a szíriai hadsereg mintegy 450 katonája dezertált. Arról nem közöltek információt, hogy pontosan mikor szöktek meg a hadseregből a katonák. A szervezet értesülése szerint a dezertáló egyenruhások a fővárosból elsősorban al-Hasszake, Deir ez-Zór és al-Rikka tartományokba mennek, oda térnek haza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik