Nagyvilág

Felrobbantotta magát, mert nem kapta meg a bérét

Elmaradt bérét, munkáltatója tartozását reklamálta – hiába – egy kínai férfi a dél-kínai Kuangtung tartományban, majd felrobbantotta magát – jelentette a kínai média rendőrségi forrásokra hivatkozva.

A detonáció következtében a férfi meghalt, heten megsebesültek. Az eset a délutáni órákban történt egy lakótelepen, a férfit foglalkoztató vállalat irodájánál. A jelentés szerint, miután a panaszos hasztalan igyekezett járandóságát megszerezni, meggyújtotta a testére erősített robbanóanyagot.

Egy hete Északkelet-Kínában ugyancsak egy munkahelyi vita, egy ki nem fizetett kártérítés miatt elkeseredett bányamunkás robbantotta fel vállalatának buszát. Tettének 11 halálos áldozata és 40 sérültje volt.

Kínában időről időre előfordul, hogy az emberek vállalati vagy hatósági sérelmeik miatt, mert panaszukat nem orvosolják, vagy hiába keresnek jogorvoslatot, vagy egyszerűen csak „haragszanak a társadalomra”, elkeseredésükben merényleteket követnek el. Országos jelenség, hogy a vándormunkások bérét nem időben fizetik ki.

Idén február második hetében köszönt be a kínai holdújév, amely különösen kényes időszak. Ilyenkor vándormunkások tízmilliói kelnek útra, hogy egy évben egyszer láthassák családjukat, megkeresett pénzük nagy részét hazaadják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik