Nagyvilág

Megválasztják az állatok vezérét

tigris (tigris, )
tigris (tigris, )

Az egyik izraeli állatkertben megválasztják az állatok vezérét a parlamenti választások idején – jelentette be a Jiszrél Hajom (Izrael ma) című napilap.

A Tel-Aviv melletti Ramat Gan Szafari nevű állatkertjének hat jelöltjére lehet szavazni az interneten: a Lucas nevű 30 éves gorillára, Deniszára, a 23 éves zsiráfra, egy Keren nevű orrszarvúra, egy Peli nevű tigrisre, két, együtt induló vadmacskára, és egy Joszi nevű, 38 esztendős elefántra.

A kezdeményezés Facebook-oldalán egyaránt felsorolják az indulók előnyeit és hátrányait. Például a gorilla jó apa, 15 kölykét nevelte fel türelemmel az elmúlt 15 évben, viszont nőstények társaságában szégyenlős. Az elefánt „őslakos”, már az állatkertben született, és a világ legnagyobb, rabságban tartott példánya, viszont a múltban megölte egy társát. A zsiráf kiváló anya, világrekordot állított fel szaporaságával, a perzsa tigris pedig az állakert dolgozói szerint nem támogatja Ahmedinezsád iráni elnököt, viszont rejtegeti dührohamoktól szenvedő, gyenge idegzetű párját. Az egyik vadmacska a kampányszöveg szerint vért adott egy sebesült társának.

A zsiráf magas szintű vezetést ígér, az elefánt szlogenje szerint pedig igenis a méret a meghatározó. A gorilla jelmondata kísértetiesen hasonlít a Likud–Jiszráél Béténu-lista vezetőjének, Benjámin Netanjahu miniszterelnöknek legfőbb választási üzenetéhez: „Erős gorillát az erős Szafarinak!” – hirdeti a honlapon.

Az internetes szavazás eredményhirdetése az izraeli választások napján, január 22-én várható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik