Nagyvilág

Kevés az ereje a Bayert elítélő fideszeseknek

fidesz-a-parlamentben(210x140)(1).jpg (fidesz, parlament, orbán viktor, )
fidesz-a-parlamentben(210x140)(1).jpg (fidesz, parlament, orbán viktor, )

A Spiegel Online német hírportál angol nyelvű nemzetközi kiadása Bayer Zsoltnak a Magyar Hírlapban múlt szombaton megjelent írása körül kialakult ügyről közölt beszámolót.

A Magyarország rasszizmus-problémája – Orbán barátja azt mondja, romák “ne legyenek” című írás bevezetőjében a szerző, Keno Verseck megjegyezte: egyre több a Bayer-cikkel kapcsolatos bírálat, “de Orbán miniszterelnök valószínűleg csöndben marad”.

Kifejtette: Bayer Zsolt általában “nem takarékoskodik a csúf szavakkal az etnikai kisebbség elleni gyűlölettel teli tirádáiban”, és nem “egy betegesen romagyűlölő akárki”, hanem a Fidesz alapító tagja és Orbán Viktor közeli barátja. Romaellenes és antiszemita írásai ellen eddig soha senki nem tiltakozott a Fidesz vezetéséből, legutóbbi cikke miatt azonban Navracsics Tibor a kizárását sürgette a pártból, Deutsch Tamás pedig szégyenletesnek nevezte cikkét. 

A Spiegel Online International szerzője hozzátette: vezető Fideszes politikusok néhány héten belül már másodszor határolódnak el nyíltan a rasszista gyűlölködéstől, de Bayer “cselekedete valószínűleg büntetlen marad”, mert Navracsicsnak és a jobboldali szélsőségeket gyalázatosnak tartó párton belüli csoportoknak nincs meghatározó befolyásuk a Fideszben.

Ha érdekli, eddig kik ítélték el Bayer, ide kattintva elolvashatja cikkünket a témában!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik