Nagyvilág

Oroszlánnak látszó kutya okozott riadalmat

oroszlán kutya (kutya, oroszlán, )
oroszlán kutya (kutya, oroszlán, )

Többen is kétségbeesetten hívták a rendőrségi segélyhívót az amerikai Norfolkban, hogy egy oroszlánkölyköt láttak az utcán. Később kiderült, a labrador nagyságúként jellemzett állat igazából egy labrador-pudli keverék kutya volt.

A megrémült emberek érthető okokból hitték azt, hogy egy oroszlánt, és nem egy kutyát látnak a városban kószálni. A Charles The Monarch (Károly, a király) nevű kutya tulajdonosa ugyanis direkt oroszlán formájúra nyíratja le kedvence szőrét, hogy az minél jobban hasonlítson az Old Dominion egyetem kabalaállatára.

A kutyus, egy labrador-pudli keverék kedden délelőtt késztette segélykérésre a norfolki embereket, akik attól tartottak, hogy egy veszélyes ragadozó járja az utcákat – közölte a Virginian-Pilot. Többen is azt gondolták, hogy az állat egy közeli állatkertből szökött el, de onnan közölték, hogy az összes oroszlán a ketrecében van. A rendőrség végül hamar kinyomozta, hogy csak Charlest látták a rémült emberek.

A kutya nem először okozott rémületet. Tulajdonosa elmondta, hogy kutyasétáltatás közben többször is is látta, ahogy az emberek rémülten szaladnak biztonságos helyre a vadállatnak hitt eb elől. A kutya egyébként nem ismeretlen a helyiek előtt, és rajongói oldala is van a Facebookon. Az ő számuk a nagy nemzetközi nyilvánosságot kapott eset miatt minden bizonnyal jelentősen emelkedni fog a napokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik