Nagyvilág

Kígyó ragadt egy utasszállító szárnyára

csorgokigyo(1)(210x140)(1).jpg (csörgőkígyó, )
csorgokigyo(1)(210x140)(1).jpg (csörgőkígyó, )

„Úristen, egy kígyó van a szárnyon”. Ezzel az elsőre hihetetlennek tűnő kijelentéssel egy ausztrál repülőgépen lepte meg az utastársait egy nő, húsz perccel a felszállás után.

A többi utas a Qantas légitársaság egyik Ausztráliából Pápua Új-Guineába tartó gépén elsőre hitetlenkedve fogadta a kijelentést, csakúgy, mint az utaskísérők, akiknek első reakciója az volt, hogy ez csak vicc lehet – közölte a Sydney Morning Herald, és a Townsville Bulletin. A negyven utas és a négyfős személyzet azonban pár perccel később már döbbenten  figyelte, ahogy a háromméteres kígyó az életéért küzd a négyszáz kilométeres menetszéllel a mínusz 12 fokos hidegben.

A kígyó, ami szakértők elmondása szerint egy ametiszpiton volt, a gép bal szárnyán lévő motornál mászhatott be éjszaka az ott lévő futómű aknájába, ahol a szűk helyeket kedvelő hüllő számára kellemes meleg volt. Amikor azonban a szárny végén lévő mozgatható csűrőlap le és fel kezdett mozogni, a kígyót elérte a menetszél, és kirántotta búvóhelyéről.

Ezután az utasok elmondása szerint kétségbeesetten küzdött az életéért. Egyikük, a 35 éves Robert Weber a Heraldnak elmondta: a pitonnak többször is sikerült biztonságba kúszni, de a szél minden egyes alkalommal újra elkapta, és kirántotta a szárnyra. Elmondása szerint még a pilóták is felváltva mentek hátra, hogy megnézzék, él-e még a kígyó, majd egyikük „halottnak nyilvánította”, miután a menetszél többször is a hajtómű borításának csapta az állatot, vérfoltokat hagyva hátra. Weber ugyanakkor állította: a kígyó még a leszállás közben is küzdött.

A Qantas szóvivője az esetre reagálva elmondta, hogy eddig még soha nem hallottak hasonló esetről a cégnél.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik