Nagyvilág

Lefejezett kecske úszkált a vízben

Megcsonkított állatokat találtak az amerikai partoknál. Vallási rituálé miatt fejezhették le őket.

Egy megcsonkított kecskét és több csirkét találtak egy amerikai luxus-apartmanház közelében, South Beachen. „Lenéztem a vízre és észrevettem egy kék zsákot, amiből egy kecskeláb és néhány madártoll lebegett elő” – nyilatkozta a Huffington Postnak Karim More, az apartmanház biztonsági őre.

A miami partiőrség nem lepődött meg a bizarr leleten, szóvivőjük szerint olyan sok különböző kultúrájú ember él a környéken, hogy itt bármi megtörténhet.

Egy helyi állatvédő, aki részt vett a tetemek vizsgálatában, azt mondta, szerinte a megcsonkított kecskét és a csirkéket valami karibi gyökerű vallási rituáléhoz használták. Richard Couto úgy véli a legvalószínűbb, hogy a rituálé egy bizonyos santería valláshoz köthető.

Mi az a santería?

A santería a yoruba származású kubaiak hagyományos vallása. Európai szemmel nézve, meglehetősen bonyolult, részben azért, mert szájhagyományon alapszik, nincsen szent könyvekben kodifikálva. Fontos eleme az ősök tisztelete, a reinkarnációban való hit, és a természeti jelenségek természetfeletti erőkkel, szellemekkel való azonosítása. Jellemzően nagycsaládi vallás: a természetfeletti lények nem a mennyországban vagy Olymposzon laknak, hanem a hívők családi körében, részt vesznek a mindennapi életben, örömökben, perpatvarokban.

(Forrás: AfroCubandance.net)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik