Nagyvilág

Fejcserék az egyiptomi kormányban

egyiptom(210x140)(1).jpg (egyiptom, )
egyiptom(210x140)(1).jpg (egyiptom, )

Kulcsposztokon változik a kabinet.

Kulcsfontosságú posztokon, egyebek közt a pénzügyi és a belügyi tárca élén is változás lesz az új egyiptomi kormányban, amelynek összetételét várhatóan vasárnap jelentik be.

A szombat esti jelentés szerint Mumtáz Szaíd pénzügyminiszter helyére, aki eddig kulcsszerepet játszott a Nemzetközi Valutaalappal folytatott hitelfelvételi tárgyalásokon, el-Murszi el-Szaíd Hegazi közgazdászt nevezik ki. Ahmed Gamaleddin eddigi belügy- és belbiztonsági minisztert pedig egyik helyettese, Mohamed Ibrahím Juszef rendőrtábornok váltja majd a posztján.

További nyolc tárca, köztük a polgári repülésügyi, a közlekedési, a távközlési, az energetikai, továbbá a környezetvédelmi, a regionális fejlesztési és a szállítási minisztérium vezetőjét is lecserélik.

Mohamed Murszi, Egyiptom iszlamista elnöke még december 26-án kijelentette, az új alkotmány jóváhagyásáról tartott referendum megtartása után átalakítja a Hisam Mohamed Kandil miniszterelnök vezette kormányt, hogy segítsenek a növekvő költségvetési hiánytól és a nemzeti valuta árfolyamának esésétől szenvedő gazdaságon.

Az új kabinet tagjai még vasárnap leteszik esküjüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik